12 Drinks For Sore Throat That Actually Work

Med december i gang, lad os tale om immunitet. Desværre er det sæsonen for et undertrykt immunsystem. Uanset om du er blevet ramt af influenza, forkølelse eller noget midt imellem, er det tid til at gøre status over dine immun sundhed. Fra funktionelle supper til citrusagtige eliksirer, der er ingen mangel på måder at dulme en kradset hals på. På mange måder er et velassorteret køkken et hjemmeapoteker. Grundlæggende ingredienser – som citroner, ingefærog gurkemeje-er kraftfulde helbredende midler. Men ligesom alle aspekter af sundhed er det nøglen at tage en velafrundet tilgang. Sammen med ernæring kan du understøtte dit immunforsvar med dyb søvn, minimere stress og skabe en giftfrit hjem. Dagens fokus: drinks til ondt i halsen. En beroliget hals kunne være en varm kop bouillon væk.

Billede af Michelle Nash

Hvad forårsager ondt i halsen?

Lad os starte her. Den mest almindelige årsag til en ondt i halsen (pharyngitis) er en virusinfektion – såsom en forkølelse eller influenza. Når en virus forårsager ondt i halsen, forsvinder en halsbetændelse typisk af sig selv. Når det er sagt, kræver halsbetændelse, en mindre almindelig type ondt i halsen forårsaget af bakterier, behandling via antibiotika. I de fleste tilfælde vil din ondt i halsen blive bedre med hjemmebehandling. Det er dog tid til at se din læge, hvis en alvorlig halsbetændelse (og feber over 101 grader) varer længere end 1-2 dage, du har svært ved at sove, fordi din hals er blokeret af hævede mandler, eller der kommer rødt udslæt.

Husk på, at ondt i halsen kan have årsager, der ikke skyldes underliggende sygdom. For eksempel overforbrug af stemmen, en forbrænding fra varm mad, meget tør mund eller sover med åben mund.

Billede af Blågrøn Thomsen

Sænk stress for at øge immuniteten

Når det kommer til at minimere virkningerne af ondt i halsen, er der visse drikkevarer, der kan hjælpe. (Mere om det nedenfor.) Vi ønsker dog også at være opmærksomme på stress. Desværre går de fleste af os rundt i en konstant stresstilstand. Til gengæld kører vi på adrenalin. Denne giftige cyklus mindskes også fertilitetsøvnkvalitet, blodsukkerbalancen, og – ingen overraskelse – immunsundhed. For at hjælpe med at mindske chancerne for at få ondt i halsen er der nedenstående enkle tips til at mindske daglig stress.

1. Sæt grænser

Begynd med at sætte sunde grænser. Du vil begynde at undgå visse mennesker, opgaver og oplevelser, der forårsager unødvendig stress. Selvom det kræver øvelse, er det at stå fast over for, hvad du vil (og ikke vil) tillade i dit liv, spilskiftende. Når du gør det, vil dit stressniveau naturligt falde. Vi anbefaler stærkt denne bog for at hjælpe dig i gang.

2. Giv din krop næring

Utilstrækkelig ernæring er ofte en af ​​de største – og mest almindelige – stressfaktorer på kroppen. Hej, dysfunktion, sygdom, betændelseog smerte. Men det er en to-vejs gade: Mangel på ernæring forårsager stress på kroppen, men andre stressfaktorer brænder også igennem vigtige næringsstoffer for at få tingene til at brumme. Dette viser sig ofte i vores humør, fordøjelse, hormoner, skjoldbruskkirtel, led og immunsystem. Overvej at bytte nogle af dine go-to emballerede fødevarer med hele, minimalt forarbejdede alternativer. Sørg også for at spise morgenmad inden for 30-60 minutter efter at være vågnet. Du vil automatisk sænke stress i kroppen.

3. Etabler støttende vaner

På en skala fra 1-10, hvor forbundet er du med din krops behov? At være ude af kontakt betyder, at vi ikke vil indse, at vores vaner forårsager stress. Hvis det ringer en klokke, er det på tide at blive nysgerrig og identificere nogle vaneskift. Dette kan betyde, at du dropper den diæt det er stressende – én gang for alle. Eller måske skal du vænne dig til at starte din fridag i en langsommere, mere fredelig måde. I slutningen af ​​dagen, for at forstå hvad er arbejder for os, er vi nødt til at være opmærksomme på hvad er det ikke.

Billede af Kimberly Snyder ved Blågrøn Thomsen

Hjemmemidler mod ondt i halsen

Selvom ondt i halsen ikke er alvorligt nok til en tur til lægen, er det stadig irriterende, smertefuldt, kan forhindre en god nattesøvn. Prøv disse hjemmehjælpemidler for at lindre smerten og irritationen.

Gurgle med saltvand

Selvom saltvand måske ikke giver dig øjeblikkelig lindring, er det stadig et effektivt middel til at dræbe bakterier, mens det løsner sig slim og smertelindring. Bland en halv teskefuld salt i 8 ounce varmt vand. Gurgle væk.

Tilføj rå honning og citron til te

Honning er et af de bedste midler mod ondt i halsen, takket være dets naturlige antibakterielle egenskaber. Det fungerer som en sårheler, der straks tilbyder lindring af smerter, mens det arbejder på at reducere betændelse. Honning kan også dræbe bakterier og hjælpe med at bekæmpe virusinfektioner. I lighed med honning er citroner gode til ondt i halsen. De kan hjælpe med at bryde slim op og give smertelindring. Derudover er citroner fyldt med C-vitamin, som hjælper med at bekæmpe din infektion.

Invester i en luftfugter

Hvis du har bemærket en stigning i antallet af ondt i halsen, du har haft denne sæson, så er det måske på tide at investere i en luftfugter. Tør luft – især under de barske, kolde dage om vinteren – kan være årsagen til din ondt i halsen. En luftfugter holder luften fugtig og åbner dine bihuler.

Billede af Michelle Nash

Hjælper suppe, når du har ondt i halsen?

Ja! Det er ingen gamle koners fortælling. Den 12th århundrede, ordinerede egyptisk-jødisk læge, Moshe ben Maimonides, kyllingesuppe som en behandling for luftvejsproblemer. Den dag i dag er bouillonsuppe ofte go-to-maden. Det er nærende, genopbyggende og let at fordøje. Desuden er der videnskabeligt bevis for at understøtte suppens fordele ved ondt i halsen. I dette studie, dem, der indtog de varme væsker, kom sig mere effektivt fra deres ondt i halsen. Desuden supper natrium er kendt for at lindre ondt i halsen.

12 drinks til ondt i halsen

Find naturlig lindring – og en kop trøst – med følgende drikkevarer mod ondt i halsen. Gør disse til en del af dine daglige ritualer.

Immunforstærkende te

Aka, immun-te. Ved at bruge køkkenmedicin (ingredienser, du kan finde lige i dit køleskab eller spisekammer!), bekæmper denne vidunderlige blanding forkølelse, lindrer ondt i halsen og kan hjælpe med at berolige en hoste. Det er super nemt at lave og kan justeres alt efter hvad du har ved hånden.

Ildcider

Har du hørt om brandcider? Denne folkemedicinske drik er fuld af antimikrobielle grøntsager, rødder, krydderier og urter for at give immunstøtte hele vinteren. Det fungerer sådan her:

1. Vælg ingredienser, der kalder på dig (se min anbefalede liste på linket ovenfor) og hyg dig i køkkenet, hak og køl i lidt mindre end en time for at lave cideren.

2. Læg det til side! Fermenter alle de potente immunforstærkende ingredienser i æblecidereddike i 4-6 uger.

3. Tag op til et skud hver dag i hele vintermånederne.

Adrenal cocktail

Overvej binyrecocktailen som et forhøjet glas OJ. I modsætning til navnet antyder, er dette faktisk ikke en cocktail. I stedet fokuserer binyrecocktailen på tre næringsstoffer: C-vitamin, natrium og kalium. Disse er nøglen til at opretholde binyresundheden. Denne trio hjælper også med at opretholde hormonstabilitet, korrekt hydrering og elektrolytbalance. Dette er bedst at drikke for at hjælpe med at afværge en truende ondt i halsen!

Superfood varm chokolade

Hvis du forventer en Nestle varm chokolade, er dette sandsynligvis ikke din drink. Det er ikke også jordnær, men smager (og er!) helt sikkert sundere end pakkeversionen. Den er frodig og cremet, og efterlader dig afslappet i stedet for hypet forarbejdet sukker. Fra kakao til maca og kollagen, denne varme chokolade understøtter binyresundheden, immunsystemet og hjælper kroppen med at tilpasse sig stress – alt sammen vigtige ting, når du har ondt i halsen. Plus, hvem elsker ikke en varm kakao, når de har det dårligt med vejret?

Bone Bouillon

Knoglebouillon fungerer som en fantastisk måde at genopbygge de væsker, du mister, når du er syg, samtidig med at din krop forsynes med værdifulde elektrolytter fra natriumet i bouillonen. Knoglebouillons aminosyrer reducerer inflammation, og L-glutamin – specifikt – reducerer tarmbetændelse. Dette er endnu en grund til, at knoglebouillon er utrolig nærende, når du er forkølet, hoster, influenza eller ondt i halsen.

Appelsinjuice Wellness Elixir

Vores foretrukne måde at inkorporere 100% appelsinjuice på? I en varm, let krydret eliksir. Af alle vores vinter wellness tips er dette det lækreste. Du får lyst til at nippe til denne nærende drik hele vinteren. Dette krus med citrus indeholder C-vitamin, elektrolytter, friskrevet gurkemeje (anti-inflammatorisk), cremet kokosmælk og meget mere. Drik dette om morgenen eller om aftenen før sengetid.

Masala Chai

Hjemmelavet chai til at lindre ondt i halsen? Tæl os med. Ritualet med at lave hjemmelavet chai er smukt, trøstende og for nogle nostalgisk. Hver familie har deres egen specielle version og hemmelige (eller ikke så hemmelige) krydderiblanding, der gør deres chai til deres egen. Men for det meste følger alle disse opskrifter en bestemt formel:

  • Vand
  • Mælk
  • Sort te
  • Ingefær
  • Diverse krydderier (kanel, kardemomme, nelliker)
  • Sukker

Vi elsker at nippe til denne klassiske chai-opskrift, når vi har det dårligt. Chai te indeholder flere forskellige ingredienser, der kan hjælpe med ondt i halsen, herunder ingefær, kanel, kardemomme og nelliker. Andre fordele ved chai-te inkluderer at booste dit immunsystem, reducere kvalme og beroligende hovedpine.

Gurkemeje te Latte

Der er ikke noget bedre tidspunkt at tilføje gurkemeje til alt. Det er utroligt anti-inflammatorisk (meget nyttigt, når du mærker en forkølelse, hoste eller ondt i halsen!), og det bringer en karakteristisk smag til drinks og retter. En oldie, men en goodie, vi skabte denne varmende vinterdrik for at tilbyde en dobbelt dosis antioxidanter og koffein i en lækker eftermiddags pick-me-up.

Immunforstærkende vinterte fra mit lille laguna køkken

Uanset om du er i stand til at søge efter nogle af disse ingredienser eller ej, er denne immunforstærkende vinterte perfekt til både specielle lejligheder og beroligende en kradsende hals. Denne teopskrift er varmende, lækker og immunforstærkende. Den er koffeinfri og fokuserer udelukkende på urternes medicinske egenskaber. Tænk: hyldebær, hyben, ingefær og reishi-svampe. Du bør være i stand til at finde de fleste af disse ingredienser i din lokale helsekostbutik, co-op eller online.

Marokkansk ondt i halsen te fra fest derhjemme

Denne te, der stammer fra Marokko – med kun tre ingredienser – er beroligende, trøstende og varmende. Du får lyst til at drikke det hele vinteren! Dette naturlige middel havde været en del af marokkansk kultur i hundreder af år.

Beroligende bouillon mod ondt i halsen fra det praktiske køkken

Minimal indsats, maksimal smag. Miso, ingefær, citron og hvidløg er den perfekte beroligende bouillon til ondt i halsen. Hvis du ikke slubler dette ud af et krus, mens du er svøbt under en bunke tæpper på sofaen, gør du det forkert.

Kyllingefond af sunde sæsonbestemte opskrifter

Intet slår at nippe til hjemmelavet knoglebouillon eller hønsefond, når du er forkølet eller har ondt i halsen. Her er en trin-for-trin guide til den klassiske kulinariske måde at lave hønsefond (eller bouillon, som det nogle gange kaldes) med kyllingeben. Det er dejligt, smagfuldt og beroligende.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *